Skip to content

Oorlog in Europa: de opvang van Oekraïnse ontheemden, statushouders en vluchtelingen

Vanaf februari 2022 is Rusland in oorlog met Oekraïne. Dit omdat Rusland het land vanaf meerdere kanten binnenviel. De invasie veroorzaakte Europa’s grootste vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Wereldwijd zijn meer dan 6,4 miljoen Oekraïeners als vluchteling geregistreerd en raakten 3,7 miljoen Oekraïeners ontheemd.

Adviseur Christiaan Krijgsman startte voor de gemeente Voorne aan Zee als projectsecretaris om de opvang van deze doelgroep in goede banen te leiden.

Met het project biedt de gemeente de instroom van Oekraïense ontheemden het hoofd door de opvang en integratie in de gemeente te realiseren. Daarnaast ben ik als projectsecretaris actief bezig met het uitrollen van de spreidingswet door geschikte locaties te identificeren, aan te schaffen en toe te wijzen aan de doelgroepen. Om meer draagvlak te krijgen voor de opvang en huisvesting van onze doelgroepen, is onze aanpak gericht op de samenwerking met andere afdeling die zich bezighouden met vraagstukken rondom de huisvesting van eigen inwoners, zoals starters en spoedzoekers.

opgevangen Oekraïense ontheemden
0
beoogde realisatie volgens spreidingswet
0

De rol van Scale Advies

Waar de project-/programmaleider zich meer op strategisch niveau bevindt, pak ik werkzaamheden op die meer op tactisch niveau liggen, zoals het schrijven van collegevoorstellen, bewonersbrieven, businesscases en het maken van planningen. Daarnaast ben ik sparringspartner, ondersteun ik collega’s en organiseer ik bijeenkomsten en informatieavonden.

 

Ik neem mijn jarenlange ervaring met het werken met vluchtelingen mee in de advisering van de programmamanager. Met onze expertises komen we tot evenwichtige plannen en scenario’s die we aanbieden aan de wethouder. Hiermee is de wethouder in staat weloverwogen keuzes te maken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce lacus massa, porttitor in facilisis posuere, condimentum sit amet tortor. Phasellus posuere arcu eu felis vestibulum semper. Praesent augue mi, facilisis eget imperdiet sit amet, pharetra non turpis. Aenean luctus ante lacus, ut consequat ante faucibus eu. Curabitur egestas, felis vitae varius sodales, massa arcu interdum nibh, quis molestie ipsum quam a mi. Sed eget dapibus tellus. Nunc ut lacus eu sem suscipit luctus ut et nisl. Praesent vel magna sit amet diam pellentesque commodo vel quis tellus. Integer in libero vitae nunc tristique pharetra et eu lorem. Proin commodo metus id imperdiet auctor.​
Gemeente Roosendaal
opdrachtgever

Betrokken Scale adviseurs

Christiaan-goed

Christiaan Krijgsman

Adviseur

Netwerker, cultuursensitief,
pionier & analytisch

Zoekt u een pro-actieve projectleider?

Wij helpen u graag!