Skip to content

Preventieve Jeugdhulp en Passend Onderwijs in tijden van Corona in Leidschendam-Voorburg​

Preventieve jeugdhulp en passend onderwijs zijn altijd al onderwerpen waar met grote zorgvuldigheid naar gekeken wordt: het gaat hier immers om jongeren en kinderen in een kwetsbare positie en de belangrijke rol die school hierin vervult. Gedurende de afgelopen maanden heeft het onderwerp nog aan kracht gewonnen. Kinderen die normaal de steun ervaren van een sociaal netwerk op school of bij sportclubs  of bij vriendjes en vriendinnetjes zaten ineens thuis en digitaal goed meekomen met de lesstof is ook niet vanzelfsprekend voor een grote groep kinderen.

Scale Advies heeft voor de gemeente Leidschendam- Voorburg het door ontwikkelen van de  onderwijsjeugdhulparrangementen, monitoring van het bestaande beleid en de samenwerking bij de diverse bestaande subsidietafels opgepakt. Hiernaast is het terugdringen van verzuim en thuiszitters is ook een belangrijk speerpunt voor Leidschendam-Voorburg. Een speerpunt dat gedeeld wordt met de gemeente Den Haag, gemeente Rijswijk en de Samenwerkingsverbanden. Elk kind heeft immers recht op goed onderwijs, aangepast aan zijn of haar mogelijkheden.

betrokken organisaties
0
betrokken gemeenten
0

De rol van Scale Advies

Scale Advies was gevraagd door de gemeente Leidschendam-Voorburg om mee te denken als beleidsontwikkelaar op de gebieden Passend Onderwijs en Preventieve Jeugdhulp. Het accent van de werkzaamheden lag op het begeleiden in brede zin van de subsidietafel Opgroeien en Opvoeden. Dit was één van de subsidietafels voor de transformatie van het voorliggend veld. Daarbinnen heeft Scale Advies het bestaande beleid geëvalueerd door monitoringsinstrumenten te ontwikkelen.

 

Het monitoren is van belang om vinger aan de pols te houden op de voortgang van de subsidietafel. Wat heeft de samenwerking tot nu toe opgeleverd? Voor de deelnemers aan de tafel, voor de werkvloer, voor de gemeente  Leidschendam-Voorburg, maar vooral voor de doelgroep, de jeugdigen en hun ouders. Draagt de subsidietafel – en het monitoren – bij aan op een andere manier kijken naar wat we samen kunnen oppakken? De door ontwikkeling van de onderwijshulparrangementen zijn samen met de regiogemeenten Den Haag en Rijswijk en de twee Samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs en Voortgezet Onderwijs in gang gezet.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce lacus massa, porttitor in facilisis posuere, condimentum sit amet tortor. Phasellus posuere arcu eu felis vestibulum semper. Praesent augue mi, facilisis eget imperdiet sit amet, pharetra non turpis. Aenean luctus ante lacus, ut consequat ante faucibus eu. Curabitur egestas, felis vitae varius sodales, massa arcu interdum nibh, quis molestie ipsum quam a mi. Sed eget dapibus tellus. Nunc ut lacus eu sem suscipit luctus ut et nisl. Praesent vel magna sit amet diam pellentesque commodo vel quis tellus. Integer in libero vitae nunc tristique pharetra et eu lorem. Proin commodo metus id imperdiet auctor.​
Gemeente Roosendaal
opdrachtgever

Betrokken Scale adviseurs

José Rijnen

Oud-adviseur van Scale Advies

Motiverend, analytisch,
kritisch & humoristisch

Zoekt u een betrokken, analytische beleidsmedewerker?

Wij helpen u graag!