Skip to content

Succesvol afrekentraject Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnland

De jeugdhulp is naast een inhoudelijk complex vraagstuk ook een enorme financiële opgave voor gemeenten. Voor de gemeente Rotterdam, als regiegemeente in de regio Rijnland, is Scale Advies al in verschillende rollen een partner geweest. In dit geval hebben wij de eindafrekening 2018 verzorgd. Om tot jaarafsluitingen te komen met de jeugdhulpaanbieders van de GRJR (de Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond) en de gemeente Rotterdam leidt Scale Advies het projectteam dat hiervoor tijdelijk is opgericht.
De eindafrekening houdt in dat er op basis van de verantwoordingsinformatie van de aanbieders wordt bepaald welk deel van de geleverde zorg van 2018 een aanbieder nog vergoed moet krijgen, of in sommige gevallen wat er moet worden teruggevorderd. De verantwoordingsstukken van de aanbieders worden verzameld, geanalyseerd en verwerkt in eindafrekeningsbrieven.
betrokken gemeentes
0
maanden duurde dit project
0

De rol van Scale Advies

Om het afrekentraject voor de jeugdhulpregio zo nauwkeurig en efficiënt te laten verlopen, heeft Scale Advies met de gemeente Rotterdam een tijdelijk projectteam ingericht. Vanwege onze expertise leidden wij het projectteam en konden daarmee samen met de gemeente het proces stap voor stap volbrengen. De grootste uitdaging in dit soort opdrachten ligt in het stroomlijnen van het hele proces: een complexe uitdaging met vele betrokken partijen van diverse gemeenten. 

Scale Advies heeft inmiddels veel expertise in het handelen tussen gemeenten en zorgaanbieders, die beiden (financiële) belangen hebben.Bovendien is ook voor zorgaanbieders het afrekentraject een ingewikkeld proces: voor hen is het dan enorm fijn om een deskundige contactpersoon te hebben die hen kan bijstaan wanneer er onduidelijkheden zijn. Deze opdracht is onlangs afgerond met succesvolle jaarafsluitingen voor alle aanbieders.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce lacus massa, porttitor in facilisis posuere, condimentum sit amet tortor. Phasellus posuere arcu eu felis vestibulum semper. Praesent augue mi, facilisis eget imperdiet sit amet, pharetra non turpis. Aenean luctus ante lacus, ut consequat ante faucibus eu. Curabitur egestas, felis vitae varius sodales, massa arcu interdum nibh, quis molestie ipsum quam a mi. Sed eget dapibus tellus. Nunc ut lacus eu sem suscipit luctus ut et nisl. Praesent vel magna sit amet diam pellentesque commodo vel quis tellus. Integer in libero vitae nunc tristique pharetra et eu lorem. Proin commodo metus id imperdiet auctor.​
Gemeente Rotterdam
opdrachtgever

Betrokken Scale adviseurs

Dylan Simonse

Oud-adviseur van Scale Advies

Amber Smeets

Oud-adviseur van Scale Advies

Ook behoefte aan financiële expertise in het sociaal domein?

Wij helpen u graag!