Skip to content

Haalbaarheidsonderzoek Centrum voor Positieve Gezondheid

Het Nederlandse zorgstelsel staat zodanig onder druk dat het vast dreigt te lopen met alle gevolgen van dien. Onder andere vergrijzing en personeelstekorten in de zorg maken dat er bijvoorbeeld een toename verwacht wordt van ouderdomsziekten, complexe zorgvragen en (mentale) druk op mensen die mantelzorg kunnen verlenen. Verandert er niets, dan kan in Nederland een zorginfarct ontstaan. Binnen deze context heeft een huisarts in de gemeente Maasgouw een Centrum voor Positieve Gezondheid voorgesteld.
Positieve Gezondheid – volgens het concept van Machteld Huber – is een benadering die gezondheid niet alleen ziet als de afwezigheid van ziekte, maar als het vermogen van mensen om met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen om te gaan en zo optimaal mogelijk te functioneren in het dagelijks leven. In opdracht van de gemeente heeft Scale Advies onderzocht of dit initiatief past bij de gemeente en verschillende belanghebbenden zoals inwoners en verschillende stakeholders uit het (para)medische en sociaal-maatschappelijke domein.
interviews
0
scenario's
0

De rol van Scale Advies

Scale Advies is gevraagd namens de gemeente onderzoek te doen naar de haalbaarheid van het Centrum voor Positieve Gezondheid. We houden ons in dit kader daarom bezig met: – Het in kaart brengen van de behoeften van de verschillende stakeholders; – Het vertalen van de behoeften in concrete scenario’s, inclusief voor- en nadelen per scenario.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce lacus massa, porttitor in facilisis posuere, condimentum sit amet tortor. Phasellus posuere arcu eu felis vestibulum semper. Praesent augue mi, facilisis eget imperdiet sit amet, pharetra non turpis. Aenean luctus ante lacus, ut consequat ante faucibus eu. Curabitur egestas, felis vitae varius sodales, massa arcu interdum nibh, quis molestie ipsum quam a mi. Sed eget dapibus tellus. Nunc ut lacus eu sem suscipit luctus ut et nisl. Praesent vel magna sit amet diam pellentesque commodo vel quis tellus. Integer in libero vitae nunc tristique pharetra et eu lorem. Proin commodo metus id imperdiet auctor.​
Gemeente Roosendaal
opdrachtgever

Betrokken Scale adviseurs

scaleadvies_team_estherpeeters_profiel

Esther Peeters

Adviseur & Organisatieontwikkeling

Verbindend, motiverend,
creatief & netwerker

Zoekt u een creatieve verbinder voor uw vraagstuk?

Wij helpen u graag!