Skip to content

Het verhaal achter de cijfers: onze rol als Business Controller Jeugd in Midden-Limburg Oost

Scale Advies biedt al jaren expertise op het gebied van financieel- en datamanagement omtrent de jeugdzorg. Zo was Scale Advies in de periode 2015-2017 betrokken bij de transitie jeugdzorg in de regio Midden-Limburg Oost en gaf mede vorm aan de functie van Business Controller Jeugd voor die regio. Heel bijzonder dat wij ook nu weer invulling mogen geven aan deze functie. Voor deze opdracht is onze adviseur Cax Hoekzema verantwoordelijk voor het analyseren van allerlei gegevens binnen het veld jeugd. 

Zij analyseert bijvoorbeeld het aantal plaatsingen van jongeren in een jeugdzorginstelling, het aantal dagen dat zij daar gemiddeld verblijven en natuurlijk de kosten van geleverde zorg.Het is aan ons om uit dat enorme overzicht aan data trends en verbanden te halen. Hiermee bieden wij de verantwoordelijk contractmanager en betrokken zorgaanbieders inzicht in bijvoorbeeld financiële prognoses, stijging of daling in het aantal jeugdigen dat hulp ontvangt of informatie over de toegang tot jeugdhulp.

betrokken gemeentes
0
aantal beleidsstukken
0

De rol van Scale Advies

Als Business Controller Jeugd is onze adviseur de vertaler van cijfers en data naar beleid en daarmee onmisbaar voor zowel de gemeenten in de regio als de zorgaanbieders. Als belangrijke gesprekspartner neemt Scale Advies deel aan contractgesprekken met bestaande of nieuwe zorgaanbieders. De transformatie van de jeugdzorg is een complex traject waarin wij als Scale Advies hebben gemerkt de dialoog tussen gemeenten en zorgaanbieders soms negatief wordt beïnvloed omdat cijfers niet op de juiste manier worden geïnterpreteerd. Voor ons zijn cijfers het begin van een goed gesprek.
Dat kan alleen als je als adviseur zowel het perspectief van de gemeente als die van de zorgaanbieder kent en in staat bent cijfers inzichtelijk te maken en te vertalen naar inhoud. Door gemeenten een helder inzicht te geven in de oorzaken van bijvoorbeeld stijgende kosten en een groeiend aantal jeugdigen dat gebruik maakt van jeugdhulp, helpen wij hen die inzichten ook te verwerken in toekomstig (inkoop)beleid.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce lacus massa, porttitor in facilisis posuere, condimentum sit amet tortor. Phasellus posuere arcu eu felis vestibulum semper. Praesent augue mi, facilisis eget imperdiet sit amet, pharetra non turpis. Aenean luctus ante lacus, ut consequat ante faucibus eu. Curabitur egestas, felis vitae varius sodales, massa arcu interdum nibh, quis molestie ipsum quam a mi. Sed eget dapibus tellus. Nunc ut lacus eu sem suscipit luctus ut et nisl. Praesent vel magna sit amet diam pellentesque commodo vel quis tellus. Integer in libero vitae nunc tristique pharetra et eu lorem. Proin commodo metus id imperdiet auctor.​
Gemeente Roosendaal
opdrachtgever

Betrokken Scale adviseur

Cax Hoekzema

Adviseur

Pragmatisch, volhardend,
systeemgericht & onderzoekend

Ook behoefte aan een ervaren business controller in het sociaal domein?

Wij helpen u graag!