Skip to content

Van groeien naar bloeien bij KluppluZ

Het is een bekende uitdaging voor organisaties die snel groeien: meer taken en verantwoordelijkheid betekent ook dat je als bedrijf en team moet meebewegen om de kwaliteit van je werk hoog te houden. KluppluZ biedt ondersteuning en coaching aan kinderen van 0 tot 18 jaar en groeide zowel qua aanbod, aantal werknemers en locaties vanuit waar zij werken. De hele organisatie en in het bijzonder het team Planning en Advies stonden voor de uitdaging om die groei op een gestructureerde manier te laten gebeuren. 

Onder leiding van Scale Advies is het team Planning en Advies aan de slag gegaan met onder andere positionering binnen de organisatie, heldere samenwerkingsafspraken met partners en uitbreiding van het takenpakket. Uiteraard stond het team zelf daarin centraal en faciliteerde Scale Advies. Een verandertraject waarin de sterke punten van alle teamleden én de unieke werkwijze van KluppluZ als uitgangspunt gelden.

interviews
0
kinderen maken gebruik van de ontwikkelarrangementen
0

De rol van Scale Advies

Net als bij andere vraagstukken, zijn er twee belangrijke uitgangspunten voor deze opdracht: ten eerste moet in het verandertraject voor het team altijd het belang van de kinderen en jongeren die KluppluZ begeleid voorop staan. Ten tweede is voor verandering commitment van medewerkers nodig: dat bereik je volgens Scale Advies door de kwaliteiten van de teamleden optimaal te gebruiken. Om het team binnen KluppluZ mee te nemen op hun reis naar hun nieuwe plek binnen de organisatie, heeft onze adviseur als eerste een analyse gemaakt van de ervaringen, verwachtingen en kansen van het team.

Hiervoor hebben we een kick-off bijeenkomst georganiseerd met het team Planning en Advies en hebben we verschillende interviews uitgevoerd met o.a. alle teamleden, de directie van KluppluZ en diverse collega’s. Nadenken over positionering binnen een organisatie zorgt er volgens ons voor dat je als team nóg beter je werk kunt doen en er meer tijd over blijft voor het helpen van kinderen en jongeren.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce lacus massa, porttitor in facilisis posuere, condimentum sit amet tortor. Phasellus posuere arcu eu felis vestibulum semper. Praesent augue mi, facilisis eget imperdiet sit amet, pharetra non turpis. Aenean luctus ante lacus, ut consequat ante faucibus eu. Curabitur egestas, felis vitae varius sodales, massa arcu interdum nibh, quis molestie ipsum quam a mi. Sed eget dapibus tellus. Nunc ut lacus eu sem suscipit luctus ut et nisl. Praesent vel magna sit amet diam pellentesque commodo vel quis tellus. Integer in libero vitae nunc tristique pharetra et eu lorem. Proin commodo metus id imperdiet auctor.​
Gemeente Roosendaal
opdrachtgever

Betrokken Scale adviseur

scaleadvies_team_estherpeeters_profiel

Esther Peeters

Adviseur

Verbindend, motiverend,
creatief & netwerker

Heeft u ook een veranderopgave in uw organisatie?

Wij helpen u graag!