Skip to content

Christiaan Krijgsman

Christiaan is in 2010 begonnen als jeugdbeschermer/voogd bij stichting Nidos en heeft hij zich intern opgewerkt tot (interim) manager. Later is hij actief geweest als beleidsmedewerker met de portefeuille ‘incidenten en calamiteiten’, waar hij in opdracht van de Inspecties Gezondheid & Jeugd en Veiligheid en Justitie in samenwerking met (met name) COA, intern onderzoek verrichtte en verbetermaatregelen aandroeg.

Het werken met vluchtelingen vraagt om creativiteit en een cultuursensitieve benadering. Doordat Christiaan jarenlang met deze doelgroep heeft gewerkt, is hij gewend om buiten de gebaande paden te treden en out-of-the-box  oplossingen te vinden.

Pionieren, kwartiermaken en netwerken is wat Christiaan vol passie doet. In combinatie met zijn creativiteit en vermogen om makkelijk contact te maken blijft er geen deur ongeopend voor hem. Hij analyseert en legt makkelijk verbanden waardoor hij makkelijk abstracte ideeën weet te vertalen naar concrete doelen.

Christiaan heeft een HBO Social Work en een Master Pedagogiek afgerond en heeft hiernaast nog colleges gegeven op de Avans Hogeschool als gastdocent op het gebied van ‘intercultureel werken’. Deze variatie aan kwaliteiten en praktijkervaring maakt dat Christiaan een absolute versterking is voor Scale Advies.

Netwerker

Netwerken en contact maken zitten in het bloed van Christiaan, zijn 'voelsprieten' staan altijd aan. Mensen zoeken hem graag op.

Cultuursensitief

Christiaan is creatief en cultuursensitief. Hij treedt graag buiten de gebaande paden en zoekt out-of-the-box oplossingen.

Pionier

Pionieren en kwartiermaken is iets wat Christiaan graag doet. Dit in combinatie met zijn liefde voor netwerken én creativiteit maakt dat hij snel tot resultaten komt.

Analytisch

Christiaan is analytisch sterk en legt makkelijk verbanden waardoor hij abstracte ideeën weet te vertalen naar concrete doelen.

‘“Christiaan heb ik leren kennen als een zeer professionele en krachtige voogd bij Nidos. Daar waar telkens een appèl werd gedaan op de veerkracht van het team, was hij daar als rots in de branding. Christiaan heeft ruime ervaring als jeugdbeschermer voor een zeer complexe doelgroep. Christiaan is laagdrempelig in contact voor verschillende lagen in de organisatie. Dat maakt dat hij een hele prettige collega is om mee samen te werken.’’

Marijke Nak-Van Zelst – Sociotherapeut bij Promentis Healthcare Nederland 

Mijn projecten

Gezond010: het akkoord. Samenwerken aan de gezondheid van Rotterdammers

Stad Rotterdam

Ook behoefte aan een creatieve netwerker voor uw vraagstuk?

Christiaan adviseert u graag!