Skip to content

Werken met de kwaliteitsmonitor Jeugdhulp in West-Brabant West

Als je weet wat jongeren en ouders van de ontvangen jeugdhulp vinden, wat kun je hier dan mee doen? Op deze vraag geeft Scale Advies samen met betrokken partijen uit de regio West-Brabant West antwoord. Een bijzonder traject dat de regio is aangegaan om geleverde zorg zo goed mogelijk op de gebruikers af te stemmen. Om de kwaliteit van de geleverde jeugdhulp in de regio West-Brabant West te monitoren en indien nodig te verbeteren, geeft Scale Advies vorm en invulling aan een brede kwaliteitsmonitor. 

Doel van de kwaliteitsmonitor is om (ouders van) cliënten, jeugdprofessionals, zorgaanbieders, bestuurders en ambtenaren een beeld te geven van de geleverde kwaliteit van jeugdhulp. Het implementeren van de kwaliteitsmonitor is een complex verandertraject, waarin de kwaliteit van geleverde hulp zowel kwantitatief als kwalitatief gemeten wordt. In dit traject wordt niet alleen gewerkt met vragenlijsten, ook worden de verhalen achter de cijfers opgetekend door middel van cliëntbijeenkomsten die Scale Advies faciliteert. 

deelnemende gemeenten
0
jeugdigen ontvangen een vorm van jeugdhulp
0

De rol van Scale Advies

In deze opdracht werkt Scale Advies nauw samen met de negen gemeenten in West-Brabant West, de verschillende jeugdhulpaanbieders, Praktikon, Initi8 en TNO. We verzorgen namens de regio de projectleiding. Dit betekent onder andere dat we de voortgang van het project bewaken, de verantwoordelijke bestuurders op de hoogte houden van de ontwikkelingen en zorgen voor voldoende afstemming tussen de verschillenden betrokkenen. Daarnaast verzorgt Scale Advies ook de participatie van cliënten.
We zorgen ervoor dat jongeren en ouders hun ervaringen met de jeugdhulp in deze regio op een bij hen passende wijze kunnen delen. Deze geanonimiseerde verhalen worden verwerkt in onder andere persona’s die ertoe dienen dat de betrokken beleidsambtenaren en jeugdhulpaanbieders reflecteren op hun eigen handelen. Dit alles om ervoor te zorgen dat de jeugdhulp in de regio nog beter wordt.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce lacus massa, porttitor in facilisis posuere, condimentum sit amet tortor. Phasellus posuere arcu eu felis vestibulum semper. Praesent augue mi, facilisis eget imperdiet sit amet, pharetra non turpis. Aenean luctus ante lacus, ut consequat ante faucibus eu. Curabitur egestas, felis vitae varius sodales, massa arcu interdum nibh, quis molestie ipsum quam a mi. Sed eget dapibus tellus. Nunc ut lacus eu sem suscipit luctus ut et nisl. Praesent vel magna sit amet diam pellentesque commodo vel quis tellus. Integer in libero vitae nunc tristique pharetra et eu lorem. Proin commodo metus id imperdiet auctor.​
Gemeente Roosendaal
opdrachtgever

Betrokken Scale adviseurs

scaleadvies_team_jeroenzijlmans_profiel

Jeroen Zijlmans

Directeur

Innovatief, procesmatig,
pragmatisch & resultaatgericht

scaleadvies_team_estherpeeters_profiel

Esther Peeters

Adviseur

Verbindend, motiverend,
creatief & netwerker

Lotte 2 goed-v2

Lotte Martens

Adviseur

Betrokken, nieuwsgierig,
analytisch & integer

Ook interesse in kwaliteitsmetingen in het sociaal domein?

Wij helpen u graag!