Skip to content

Een effectieve veiligheidsketen voor jongeren: West-Brabant West doet het zo

Om zich goed te kunnen ontwikkelen moeten kinderen en jongeren opgroeien in een veilige en gezonde omgeving die hen stimuleert om het beste uit zichzelf te halen. De 9 gemeenten in de jeugdhulpregio West-Brabant West willen dit samen met Scale Advies bereiken door de jeugdbeschermingsketen effectiever en efficiënter in te richten. In deze keten gaat het bijvoorbeeld over hulp die aan kinderen, jongeren en gezinnen wordt geboden rondom scheidingen, kindermishandeling of jeugdcriminaliteit. Door deze zorg te verbeteren wil Scale Advies in gezamenlijke verantwoordelijkheid met de veiligheidspartners zorgen dat alle kinderen kunnen opgroeien in een veilige en gezonde omgeving.
Het programma is een langdurig verandertraject dat bestaat uit diverse projecten, ondergebracht in vijf programmalijnen (cliëntparticipatie, signalering en preventie, jeugdigen beter beschermen, borgen van veiligheid, crisis). Samenwerkingspartners zijn o.a. Veilig Thuis, diverse GI’s, politie, jeugdprofessionals, (huis)artsen en natuurlijk de verantwoordelijke 9 gemeenten. Scale Advies wil in dit mooie project zowel inzetten op een inhoudelijke kwaliteitsimpuls voor de zorg, als ook het beperken van de kosten en risico’s.
betrokken gemeentes
0
gecontracteerde jeugdhulpaanbieders in de regio
0

De rol van Scale Advies

Scale Advies verzorgt het programmamanagement voor dit traject en is verantwoordelijk voor het opstellen van een programmaplan, een mijlpalenplanning en een capaciteitsplan. Daarnaast voeren we de volgende taken uit: implementeren van de strategie veiligheid en het bewaken van de voortgang, kwaliteit en samenhang van de diverse projecten. Verder geven we sturing aan een team van beleidsadviseurs en monitoren we KPI’s. 

We zijn betrokken bij de interne en externe communicatie van het programma. Naast het programmamanagement verzorgt Scale Advies ook de cliëntparticipatie voor alle onderdelen: dat wil zeggen dat de ervaringen van kinderen, jongeren en gezinnen die hulp (hebben) ontvangen als basis dienen voor het verbeteren van de zorg in de regio. We geven vorm aan de participatie door middel van onder andere groepsbijeenkomsten en individuele interviews.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce lacus massa, porttitor in facilisis posuere, condimentum sit amet tortor. Phasellus posuere arcu eu felis vestibulum semper. Praesent augue mi, facilisis eget imperdiet sit amet, pharetra non turpis. Aenean luctus ante lacus, ut consequat ante faucibus eu. Curabitur egestas, felis vitae varius sodales, massa arcu interdum nibh, quis molestie ipsum quam a mi. Sed eget dapibus tellus. Nunc ut lacus eu sem suscipit luctus ut et nisl. Praesent vel magna sit amet diam pellentesque commodo vel quis tellus. Integer in libero vitae nunc tristique pharetra et eu lorem. Proin commodo metus id imperdiet auctor.​
Gemeente Roosendaal
opdrachtgever

Betrokken Scale adviseurs

scaleadvies_team_jeroenzijlmans_profiel

Jeroen Zijlmans

Directeur

Innovatief, procesmatig,
pragmatisch & resultaatgericht

scaleadvies_team_estherpeeters_profiel

Esther Peeters

Adviseur

Verbindend, motiverend,
creatief & netwerker

scaleadvies_team_karinhendriks_profiel

Karin Hendriks

Adviseur

Doelgericht, toegewijd,
onderzoekend & verenigend

Lotte 2 goed-v2

Lotte Martens

Adviseur

Betrokken, nieuwsgierig,
analytisch & integer

Zorg voor Jeugd

Hoe werkt het jeugdhulpstelsel in West-Brabant West?

Ook behoefte aan ervaren projectmanagement in het sociaal domein?

Wij helpen u graag!