Skip to content

Het Crisisinterventieteam: nieuwe oplossingen in de regio West Brabant-oost

De gemeenten in West Brabant Oost gaan vanaf 2022 de crisisinterventies jeugddhulp volledig zelf organiseren. Op dit moment vinden de interventies buiten kantoortijden plaats door Jeugdbescherming Brabant (JBB). Binnen kantoortijden worden crisissen nu door de lokale toegangsteams opgepakt.

Om deze verandering te organiseren is aan Scale Advies gevraagd het implementatieproces te begeleiden.

Voorafgaand aan deze implementatie heeft de regio West-Brabant Oost een onderzoek laten uitvoeren naar de haalbaarheid van het zelf uitvoeren van deze crisistaken. Scale advies heeft dit onderzoek uitgevoerd. 

Als eindproduct hebben wij drie scenario’s opgeleverd aan de regio. Na bestuurlijk overleg is ervoor gekozen om het crisisinterventieteam vanuit de toegang te gaan vormgeven.

betrokken gemeentes
0
crises per jaar
0

De rol van Scale Advies

Voor Scale Advies is dit een belangrijke opdracht. Een sluitend proces realiseren voor crisisinterventies is geen eenvoudig opgave. Het gaat om jeugdigen en gezinnen die ‘in crisis zijn’ en voor wie een snelle maar ook een zorgvuldige oplossing belangrijk is.

Binnen Scale Advies maken we gebruik van elkaars expertise, zowel tijdens de onderzoeks- als de implementatiefase. Dit teamwork zorgt ervoor dat we van elkaar leren én dat we het beste resultaat opleveren voor onze opdrachtgever en de eindgebruiker.

''Lotte heeft een zeer waardevolle bijdrage geleverd bij het opzetten van een crisisinterventieteam in de regio West Brabant Oost. Lotte gaat zorgvuldig te werk en komt afspraken na. Lotte is heel prettig in de communicatie. Zij is duidelijk, transparant en stelt zich behulpzaam op. Uit haar wijze van vragen stellen blijkt dat zij de juiste verbanden in het geheel overziet. Dit zorgt ervoor dat je met vertrouwen zaken aan Lotte uit handen kunt geven; ik zou dan ook graag in de toekomst weer met haar samenwerken.''
Regio West-Brabant Oost
Lisanne van Eck

Betrokken Scale adviseur

scaleadvies_team_jeroenzijlmans_profiel

Jeroen Zijlmans

Directeur

Innovatief, procesmatig,
pragmatisch & resultaatgericht

Lotte 2 goed-v2

Lotte Martens

Adviseur

Betrokken, nieuwsgierig,
analytisch & integer

_K2A3367 - kopie - kopie2

Tosca Hummeling

Associé

Bevlogen, resultaatgericht,
verbindend & analytisch

scaleadvies_team_karinhendriks_profiel

Karin Hendriks

Adviseur

Doelgericht, toegewijd,
onderzoekend & verenigend

Ook behoefte aan een ervaren team voor uw project?

Wij helpen u graag!